Ontmoetingskerk in december 50 jaar in gebruik

Uit mijn herinneringen van 50 jaar terug:

De kerk werd gebouwd in opdracht van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde gemeente.

Daarvóór kerkten wij als hervormden in een ruimte van de school in de Frans Snijderslaan.

De eerst steen werd gelegd op een druilerige middag.

Op een avond waren Ds. Van Stipriaan en ik bezig, van afgekeurde sherryglazen, het kruis verder te rijgen, dat aan de muur zou worden gehangen. Plotseling een kreet van pijn, hij had zich gesneden aan het glas. Overigens was de kreet, zo als je van een predikant kon verwachten, zeer ingetogen.

De opening was in stijl; De kerkenraadsleden waren in jacquet (al of niet gehuurd).Ik mocht als jeugdouderling het doopvont vullen.

De eerste vergaderingen waren bijzonder. De gereformeerde broeders bij elkaar aan de ene kant van de tafel, de hervormde broeders aan de andere kant. Vrouwen deden toen nog niet mee. Koffie was voor eigen rekening. Gelukkig zijn de tijden veranderd; zo ook het interieur. Alleen de vloer en het plafond van de kerkzaal zijn nog in oorspronkelijke staat.

Kees Loch181206 startfoto jubileum 50 jaar

We vonden nog een paar foto’s. Klik op het plaatje.