Spaardoosjes, Vastenactie

Spaardoosjes en vastenactie

190310spaardoosjeI n de 40 dagen tijd leven we toe naar Pasen, het feest van een nieuw begin. De vastentijd kan op verschillende manieren ingevuld worden.
Kinderen en volwassenen kunnen met een spaardoosje geld sparen ( bijvoorbeeld omdat er minder gesnoept wordt).
De spaardoosjes worden in de kerk uitgedeeld en met Palmpasen weer opgehaald. Het geld is bestemd voor een aantal projecten van Kerk in Actie: zo kan op veel plekken in de wereld een nieuw beginvastenactie gemaakt worden. Er is daarnaast ook een actiekaart voor de vastenperiode beschikbaar. Per week is er aandacht voor een manier van vasten, zoals minder TV kijken of social media gebruiken, minder autorijden, en meer bidden.
Ook de actiekaarten liggen in de kerk. Aanvragen kan ook: . www.kerkinactie.nl/vasten