Joachim & Anna

JoachimAnna Omdat het deze maand 500 jaar geleden is dat Luther de aanzet gaf voor de kerkhervorming staat Luther op woensdagmiddag 25 oktober centraal.

De kunsthistorica Ingrid Gaasterland zal deze middag in woord en beeld de betekenis van Luther uitleggen. Er gebeurde veel in de zestiende eeuw. Er waren meerdere oorzaken waardoor Luther uiteindelijk zo’n grote invloed kon hebben. Daarom krijgen we eerst achtergrondinformatie over die periode. Daarna is er aandacht voor de culturele en spirituele context waardoor Luther kwam tot zijn uiteindelijke breuk met de kerk. Het verhaal van Luthers leven en denken. Wat was de impact van het ontstaan van het protestantisme binnen de kerkcultuur? Welke invloed heeft Luther gehad op de muziekgeschiedenis? Naast een theologische reformatie kun je spreken van een muzikale reformatie. We horen over de reactie van de Katholieke Kerk met het concilie van Trente en de contrareformatie. Iedereen is welkom om 14.00 uur in de Johanneskerk. In verband met de organisatie vragen we om u van te voren op te geven. Wij vragen een een bijdrage van € 5- per persoon. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Wietske Lamper, tel: 2424906.

Afdrukken E-mail