Route 2050

logo route 2050Uitnodiging Route 2050 - Heiligen en hun betekenis op vrijdag 23 november.

Wij protestanten weten er maar weinig van - de levens van heiligen. Binnen de Rooms-katholieke traditie wordt er aanzienlijk meer aandacht aan besteed, en worden heiligenlevens ook gevierd in de mis. De heiligen zijn vaak ook patroon- of beschermheiligen: zo hebben veel kerken een heilige als beschermheer: de Sint Jan in Den Bosch is gewijd aan Johannes de Doper; de St. Catharien in Eindhoven aan de heilige Catharina. Sommige plaatsen hebben ook beschermheiligen: de beschermheilige van Utrecht is St. Maarten, St. Nicolaas is de beschermheilige van Amsterdam.

Zelfs als je oer- en oerprotestants bent, weet je toch vaak nog wel iets van heiligen. Al is het maar omdat je soms de heilige Antonius aanroept, als je weer iets kwijt bent...

Deze eerste bijeenkomst van Route 2050, op vrijdag 21 september, gaan we ons verdiepen in enkele heiligenlevens. We horen iets over hun leven, over wat mensen bij hen zoeken en vinden. Ook gaan we naar afbeeldingen kijken die door de tijd heen van deze heiligen zijn gemaakt. Vervolgens gaan we in groepjes uiteen, om te zoeken naar wat deze of andere heiligen voor ons, vandaag de dag, kunnen betekenen.

We beginnen de avond met een gezamenlijke maaltijd, om 18.30 uur. Om 20.00 uur is het inhoudelijke deel, en rond 21.45 uur sluiten we de avond af met een korte viering. Daarna is het borreltijd. Iedereen in de leeftijd van 20 tot 50 jaar is van harte welkom om te komen! Voor vragen of om je aan te melden kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De volgende bijeenkomst is op vrijdag 2 november en wordt begeleid door ds. Margit van Tuijl.

Pin It

Afdrukken E-mail