Joachim & Anna

JoachimAnnaSamen werken aan een eigen wilsverklaring.

Bijeenkomst van Joachim en Anna op woensdagmiddag 24 april van 14.00-16.00 uur in de Johanneskerk. Op 31 oktober, vorig jaar, hield dr. Maaike Veldhuizen een lezing over “De dokter en de grenzen van het leven”. O.a. werd toen aandacht besteed aan het belang van het hebben van een wilsverklaring bij ziekte en mogelijk overlijden. Verschillende aanwezigen lieten merken dat ze daar meer over willen weten. Hoe kan zo’n wilsverklaring er uitzien en wat moet je daarvoor doen? Op 24 april biedt Joachim en Anna de mogelijkheid om onder begeleiding van Carla Valstar te werken aan een eigen wilsverklaring. Carla Valstar is palliatief verpleegkundige in een ziekenhuis en bemiddelt tussen de patiënt, de mantelzorgers en het ziekenhuis. Daarom heeft zij vanuit haar werk veel ervaring met wilsverklaringen. Zij zal aan de hand van een model van een wilsverklaring toelichting daarop geven. Daarna kunnen we in groepen van vijf personen onder begeleiding werken aan een eigen wilsverklaring. Ook als u nog niet weet of u eraan toe bent een wilsverklaring te schrijven, kan deze bijeenkomst zinnig zijn.
Wij zien drie mogelijke resultaten van het werken aan een wilsverklaring.
1. U kunt na die middag een mogelijke tekst voor uw wilsverklaring hebben.
2. Ook kan het zijn dat u ontdekt hebt met wie u nog zou willen spreken over een volmacht voor u of wat u nog moet uitzoeken.
3. Een derde mogelijkheid is dat u nu beter weet waarom u nog geen wilsverklaring wilt opstellen.

Na afloop zal er als gebruikelijk gelegenheid zijn wat na te praten onder het genot van een consumptie.
Er kunnen hoogstens 25 personen aan deze bijeenkomst deelnemen.
Zo nodig kunnen we een tweede bijeenkomst aanbieden.

Ook voor deze bijeenkomst vragen we een bijdrage van € 5.00 voor de onkosten. Let wel: U kunt alleen meedoen als u zich van tevoren hebt opgegeven. Dat moet vóór 17 april. U kunt zich opgeven via een (retour)mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via tel. 040 2424906 (Wietske Lamper).

Pin It

Afdrukken E-mailadres