Kerkblad 'SAMEN'

foto voorkant samen juni 2017Het thema van het juni-nummer van SAMEN is gewijd aan het thema ‘waarden’.

In het eerste artikel wordt de vraag opgeroepen of je je kunt blijven beroepen op onze Joods-christelijke traditie of dat een andere typering meer recht doet aan de actualiteit. Ook wordt de vraag gesteld welke ontwikkelingen ons te wachten staan en welke rol aan de kerk kan worden toebedacht.

Het tweede artikel bestaat uit de tekst van een pamflet dat protest aantekent tegen het lichtvaardig gebruik van de term ‘Joods christelijke traditie’. Het pamflet is ondertekend door een groot aantal spraakmakende christenen. In de rubriek 'Column' worden kritische kanttekeningen bij dat pamflet gemaakt. Alles bij elkaar een boeiend en actueel thema. Het lezen waard.

Op deze website kunt u dat makkelijk doen op uw smartphone of tablet, waar u ook bent.

Afdrukken E-mail