Intro Kerstnummer SAMEN

20171206 voorkant samenHet Kerstnummer van SAMEN gaat dit jaar over het Weihnachtsoratorium van Bach. In het hoofdartikel neemt BertJan van Haarlem de lezer mee naar het imposante muziekstuk dat Bach over het kerstgebeuren schreef. "In het Weihnachtsoratorium is te zien hoe verschillende thema’s uit de geloofsleer en de prediking verwerkt worden in de tekst en de muziek". Het is jammer dat SAMEN geen muziek kan maken maar na het lezen van BertJan’s beschrijving heb je de neiging om dan toch die plaat of die CD over Kerst eens op te zetten om te luisteren naar de manier waarop Bach muzikaal vertelt over Kerst.

In een column vertelt Bernadette van Litsenburg hoe zij thuis de kerstmuziek beleefde en zij eindigt haar stukje met een verwijzing naar de vertaling van de eigenlijke boodschap van Kerst naar onze tijd: "afzien van macht en je inzetten voor een ander, een herder, een thuisloze".

Jan Scheurer

Afdrukken E-mail

Stiltecentrum op Luchthaven Eindhoven

20150820 stiltecentrum bord e airportOok op de luchthaven Eindhoven is sinds enkele jaren een gebedscentrum of ook wel stiltecentrum genoemd. Als je op zoek bent naar deze ruimte dan kun je het bord met de verwijzing niet missen.

De gebedsruimte wordt frequent gebruikt en heeft daarmee haar functie intussen bewezen.

Dominee Mirjam van Nie is de initiatiefnemer van deze ruimte en zij vertelt dat het centrum valt onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken in Eindhoven.
De luchthavendirectie stelt de ruimte gratis beschikbaar en daar zijn de kerken heel blij mee.
Voor meer informatie, lees het artikel van dominee van Nie in het kerkblad SAMEN van juli/augustus 2015 “De hond op Eindhoven airport” en bekijk het beeldverslag van de gebedsruimte.

Afdrukken E-mail