SAMEN oktober 2017

samen oktober 2018Het oktobernummer SAMEN van SAMEN zit wat anders in elkaar dan we gewend zijn. Het is getiteld "één(s)worden".

Het eerste artikel is eigenlijk geen artikel maar het bestaat uit een tweetal lange citaten. Eén van Hans van den Hende, voorzitter van de Nederlandse bisschoppensynode. Dat citaat is een pleidooi voor oecumene. Het tweede citaat is ontleend aan een artikel dat Janneke Stegemann schreef in Centraal weekblad. Zij pleit voor vruchtbare meningsverschillen.

Het tweede artikel geeft commentaar op die beide strevingen vanuit een bedrijfskundig gezichtspunt. Het nodigt lezers uit om kritisch na te denken over de koers die de kerk in de toekomst moet kiezen op het gebied van organisatie en besluitvorming.

Afdrukken E-mail

Stiltecentrum op Luchthaven Eindhoven

20150820 stiltecentrum bord e airportOok op de luchthaven Eindhoven is sinds enkele jaren een gebedscentrum of ook wel stiltecentrum genoemd. Als je op zoek bent naar deze ruimte dan kun je het bord met de verwijzing niet missen.

De gebedsruimte wordt frequent gebruikt en heeft daarmee haar functie intussen bewezen.

Dominee Mirjam van Nie is de initiatiefnemer van deze ruimte en zij vertelt dat het centrum valt onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken in Eindhoven.
De luchthavendirectie stelt de ruimte gratis beschikbaar en daar zijn de kerken heel blij mee.
Voor meer informatie, lees het artikel van dominee van Nie in het kerkblad SAMEN van juli/augustus 2015 “De hond op Eindhoven airport” en bekijk het beeldverslag van de gebedsruimte.

Afdrukken E-mail