Lid worden

Heb je een mooie ervaring opgedaan in een kerk in Eindhoven? Heeft God voor jou betekenis en wil je je geloof delen? Voel je je thuis bij de mensen in de gemeente? Dan kun je je aansluiten bij een kerkelijke gemeente door lid te worden. Elke kerkelijke gemeente is blij als je er bij komt.

Waarom lid worden?
Wat de kerk uniek maakt is dat de kerk een plek is waar tegelijk de verbinding onderling tussen mensen, en de verbinding met God centraal staan. Gemeenteleden zetten zich samen in voor het reilen en zeilen van de gemeente. Een hoger doel van de gemeente is om te werken aan een betere wereld. Mensen die naar elkaar omzien en lief en leed delen. Mensen die geld en steun geven aan medemensen in nood. Mensen die oog hebben voor de wereld als schepping van God. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk aspect.

Wat is lid worden?
Door lid te worden van de kerk geef je aan dat je met de mensen van de kerk je geloof wilt delen. De leden van de gemeente ontmoeten elkaar. Zij houden elkaar op de hoogte van hoogte- en dieptepunten van hun levens en zij zetten zich samen in voor een wereld waar het goed wonen is.

Hoe en waar kun je lid worden?

Lid worden doe je door je in te schrijven in het ledenregister van de Protestantse Gemeente Eindhoven, PGE, en de wijkgemeente waarmee je je verbonden voelt. Dat kan de dichtstbijzijnde wijkgemeente in de buurt zijn of een wijkgemeente waar jij je het meest thuis voelt. Lees meer...

Er zijn drie wijkgemeenten waar je je bij kunt aansluiten:

Eindhoven-Zuid
Johannesgemeente
Kruispuntgemeente

Je laat je inschrijven bij het kerkelijk bureau en als eerste wordt je dan lid van de wijkgemeente waar je geografisch gezien bijhoort. Kies je voor een andere wijkgemeente, dan moet je dat zelf bij de inschrijving op het kerkelijk bureau aangeven.

Maak kennis met de wijkgemeente door te surfen op haar webpagina's en door deel te nemen aan de aangeboden activiteiten. Op de pagina's over ons bij de wijkgemeenten vind je de contactgegevens.

De Evangelisch Lutherse Gemeente hoort wel bij de landelijke Protestantse Kerk Nederland maar is geen onderdeel van de PGE. De ESK, Eindhovense Studenten Kerk is een oecumenische gemeente, die zicht richt op een specifieke doelgroep. De ESK is geen onderdeel van de PGE maar er zijn wel stevige banden.

Wat kost het om lid te worden?
De kerk kan niet bestaan zonder de inzet van mensen. Niet zonder vrijwilligers en niet zonder financiële bijdragen. Daarom vragen wij een bijdrage naar draagkracht maar tevens op basis van solidariteit en verantwoordelijkheid. U wordt vrijwillig kerklid, maar dan verwachten we ook dat u zult meewerken aan het in stand houden van die kerk. Natuurlijk houden we rekening met mensen die geen bijdrage kunnen leveren.
Wilt u hierover meer weten dan kunt u bij het kerkelijk bureau meer informatie krijgen over welke bijdrage van u wordt verwacht. Lees ook over doneren en geldwerving.

Pin It

Afdrukken E-mail