• Vieringen
  • Andere bijeenkomsten

Evensong in de Cathrien

Evensong-logoMuzikaal en meditatief rustpunt in de stad Eindhoven

De Stichting Oecumenische Koorvespers Eindhoven beoogt met name in de vorm van "Choral Evensongs" een muzikaal en meditatief rustpunt te creëren vanuit de christelijke traditie. De muziek in een Evensong is de religieuze, artistieke voertaal die de mogelijkheid geeft om tot rust te komen en te mediteren.

Choral Evensong

De Evensong kent - volgens de Angelsaksische traditie - een eigen en vast patroon:

• orgelmuziek
  • psalmgebed (reciteren van psalmen door het koor)
  • lofliederen van Maria en Simeon
  • samenzang
  • anthem (muziekstuk voor koor)
  • schriftlezingen
  • gebeden

De Evensongs worden muzikaal ingevuld door het koor Capella Vesperale onder leiding van Ruud Huijbregts en Esther Sijp en met medewerking van Gerard Habraken, orgel.

Stadskerk Sint Cathrien

Wat is er mooier dan deze Evensongs te houden in de voor Eindhoven representatieve Stadskerk Sint Cathrien, waarin naast parochiale activiteiten ook andere activiteiten zoals "Open Huis" en muziekuitvoeringen hun plaats hebben gevonden. De Stadskerk, midden in de stad met winkels, kantoren, bioscopen, kroegen en bars, kortom een plek, waar mensen samenkomen.

Wanneer:
De Evensongs vinden 5 á 6 keer per jaar plaats, meestal op een derde zondag in de maand en ze beginnen om 17:00 uur. Kijk voor de komende vespers in de kalender.

Voor wie:
Voor iedereen die muziek, spiritualiteit en meditatie een belangrijke plaats in zijn/haar leven wil geven.
Deze en meer informatie vind u op de Koorvespers website.

Afdrukken E-mail