Samen eten is gezellig

Op zondag 24 januari smaakten 23 mensen uit verschillende culturen voor de tweede keer het genoegen om een bijzondere maaltijd te mogen delen met elkaar in de kantine van de St. Jan. Bij wijze van experiment wil Kruispunt een keer per maand deze maaltijden organiseren voor (ex)-asielzoekers en anderen onder de noemer: "Samen eten".

Dit keer waren het twee Syrische families die aanboden om te koken. Heerlijke gerechten waar iedereen volop van heeft genoten.
"Maar" zoals Matho uit Guinee terecht zei: "Het eten is heel lekker maar het leukste is het samenzijn."
Mensen uit Syrie, Guinee, Afghanistan en Nederland kunnen zo in een ontspannen sfeer elkaar beter leren kennen. Het is bijzonder om elkaars verhalen te horen en met elkaar te delen.

Margot en Ronald Begeer van de Kruispuntgemeente zijn met dit initiatief begonnen en hebben voor de eerste keer op 20 december 2015 voor 17 mensen gekookt.
Ronald heeft toen uitgelegd wat de bedoeling was en daarbij een mooie tekst uit de Bijbel gebruikt. Ook deze keer was dat het geval en ging het over het 'vreemdeling' zijn in een ander land. Hoe gaan wij om met vreemdelingen en hoe voelt het om een vreemdeling te zijn?
De Bijbel is daar duidelijk over en zegt dat wij een vreemdeling moeten behandelen zoals wij zelf behandeld willen worden (Matth. 25:35 o.a.).

De kerkenraad van Kruispunt heeft besloten om met de maaltijden door te gaan.

Lianne Gast
Eindhoven, februari 2016

Pin It

Afdrukken E-mailadres