Klokkenluider

haan 3 m tekstKlokkenluider zijn, de stem laten horen van de stemlozen en aandacht vragen voor mensen in de knel. De Protestantse Gemeente doet dit op alle plekken waar dat mogelijk is.

Het SME, Samenwerkingsverband Minima Eindhoven, is een gestructureerd overleg, waarin belangengroepen gezamenlijk knelpunten rond armoedebestrijding formuleren en zo een goede gesprekspartner zijn voor de overheid.

Dat klokkenluider zijn, gebeurt zowel plaatselijk, landelijk als wereldwijd. In de verschillende wijkgemeenten worden regelmatig schrijf- of handtekeningenacties gehouden. Maandelijks worden voorbeeldbrieven van Amnesty of Kerk in Actie geschreven om onrecht van onterechte vrijheidsberoving aan de kaak te stellen.

Naast contact met de lokale overheid worden knelpunten ook doorgegeven aan lokale politici.
Zo probeert de kerk aan het licht te brengen waar onrecht geschiedt en waar mensen niet volwaardig tot hun recht komen.

Oproep werkgroep Rechtvaardigheid en economie

20141219 logo re

Deze door het CvD ondersteunde werkgroep R&E voor geheel Eindhoven e.o. bestudeert en bespreekt economische aspecten van ons leven en voert zo mogelijk actie om misstanden te voorkomen. Doel is de bewustwording te vergroten.

Onze economie en die van andere landen wordt bepaald door ons denken en doen, gisteren, vandaag en morgen. Wat we morgen doen kan worden bepaald door ons eventuele nieuwe denken, wat door studie en dialoog zou kunnen ontstaan. Dat kan vandaag beginnen. Systemen zijn waarschijnlijk onmisbaar, en onze systemen zijn in het licht van de historie weliswaar grotendeels verklaarbaar, maar met het oog op de gehele bewoonde wereld verre vanzelfsprekend. En hoe zeer hangt dat ook samen met onze godsdienst?

Vragen die aspecten van diaconie en aspecten van vorming en toerusting hebben. Deze worden aan de orde gesteld in themadiensten en andere themabijeenkomsten. Wilt u helpen deze voor te bereiden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel 040-2444078.

Wij hopen dat u de uitnodigingen voor bijeenkomsten van R&E die van tijd tot tijd zullen verschijnen zult oppikken en dat u daaraan kunt deelnemen.

Pin It

Afdrukken E-mailadres