Kerstgedachte

Licht.

Vorige week fietste ik naar de Hemelrijken om daar te koken in het inloophuis ‘t Hemeltje. In het centrum kruiste mijn weg die van vele andere voorbijgangers. Ik probeerde hun gezichten boven de donkere kleding te lezen. Jong en oud, meestal haastig op pad. Opvallend vaak bezig met hun mobiel. Geen vrolijk stadsbeeld op deze grijze winterdag. Alsof er een grijze deken over onze stad lag.

Totdat ik in de tunnel één van onze vaste gasten in ’t Hemeltje tegenkwam. Hij droeg de licht gekleurde jas die hij eigenlijk altijd draagt. Met een forse pas en zijn jas open liep hij in tegenovergestelde richting. Hij zag me niet want hij was net als al die andere passanten in zichzelf gekeerd. Maar op zijn gezicht was er een brede stralende lach alsof hem iets moois was overkomen. Bij navraag bleek dat hij zojuist in ’t Hemeltje een leuk gesprek met een vrijwilliger had gehad.

En..”het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het licht niet overmeesterd.” Iets voor een late kerstgedachte? Ik wens ons allen een verlicht 2018 toe.

Jaap Bruinink

Pin It

Afdrukken E-mailadres