Een dag vol cadeaus,

Kort geleden ging ik langs bij Vluchtelingenwerk Nederland aan de Kronenhoefstraat. Het regende pijpestelen en dat zou die dag niet meer ophouden. Ik kom daar eigenlijk nooit, maar Ik geef taalles aan een Syrische man en loop daar wat mee vast. Ik vroeg of het taalcafe dat elke donderdagmorgen open is bij de bibliotheek aan de Emmasingel iets voor mijn client was en dat werd toegejuicht. Ik was een tijdje terug door een gemeentelid gewezen op deze mogelijkheid!

Ik wilde al opstappen maar moest nog even blijven om twee cadeau’s in ontvangst te nemen; een van eind 2016 bestaande uit een ruimhartige boekenbon en een van eind vorig jaar dat ik op internet mocht uitkiezen. Ik was blij hiermee en wilde opnieuw opstappen. Bij de deur van het kantoor stelde ik nog de vraag of er op dit moment voldoende taalcoaches waren. Dat bleek niet het geval.

De dame die ik sprak liet me een papier zien betreffende een Eritrese man die al vrij lang in de kaartenbak zat en ze vroeg of ik het goed vond of ze er een collega bij vroeg om dit toe te komen lichten. Ik vond dit prima. Er kwam een leuke, wat jongere, vrouw binnen en we werden het eens dat ik dit ging proberen. Zij liep de kamer uit en ik stapte nu echt op. Ze liep naar beneden en ze zong ! Het liefst wilde ik haar omarmen, maar ja …. !

Het was een dag vol cadeaus, maar je moet natuurlijk ook een keer werkelijk vertrekken !

Leen Sluis

 

Afdrukken