wijkgemeente Eindhoven-Zuid

Corona maatregelen

Helaas neemt de druk op de ziekenhuizen zodanige vormen aan dat de overheid de geldende coronamaatregelen weer heeft moeten aanscherpen.

Deze week hebben we als kerkenraad n.a.v. de aanscherpingen besloten u te vragen een aantal coronamaatregelen bewust toe te passen in de zin dat we u willen vragen:

- in het kerkgebouw bij verplaatsingen een mondkapje op te zetten en voldoende afstand te houden van elkaar.
- in de kerkzaal de stoelen in de standaardopstelling te laten staan (we hebben de afstand tussen de rijen vergroot). Daarbij vragen we dringend aan iedereen om een tussenruimte van twee stoelen te laten tussen bezoekende eenheden (mensen die bij elkaar horen/wonen).
Na de dienst kan koffie gedronken worden, maar graag zoveel mogelijk zittend en op gepaste afstand van elkaar.

Aan alle groepen en gemeenteleden die in ons kerkgebouw bijeen komen vragen we:
- niet te komen bij ziekteverschijnselen
- gepast afstand van elkaar te houden
- geen handen te schudden
- en wanneer mogelijk de komende weken de bijeenkomst via digitale weg te organiseren

Gemeenteleden die zich zorgen maken kunnen met de scriba of voorzitter contact opnemen, bij voorkeur via email.

De link naar de online dienst vindt u onder 'vieringen'.

Introductie

De wijkgemeente Eindhoven-Zuid kenmerkt zich door een grote diversiteit in persoonlijke geloofsbeleving van traditioneel tot vrijzinnig, zowel in inhoud als in vorm. De gemeente is gericht op de wereld om ons heen. Een groot deel van de gemeente zoekt steeds naar vernieuwing van woorden om de geloofsbeleving aan te laten sluiten bij de uitdagingen die deze tijd stelt aan de mensen in het algemeen en de gelovigen in het bijzonder.

Samenkomen, ontmoeten en delen vanuit geloofsbeleving vormen de kern van ons gemeente-zijn. De eredienst vervult daarbij een “centrale” rol in onze kerkelijke gemeenschap. We ontmoeten elkaar ook in de jaarlijkse cyclus van huiskamergesprekken, en in gespreksgroepen en leerhuizen georganiseerd rondom geloof gerelateerde thema’s. Op de pagina bezinning kunt u lezen over de inhoud van ons gespreksprogramma. Ook het "omzien naar elkaar" en de "vragen in de samenleving dichtbij en wereldwijd" hebben blijvend onze aandacht.

In de kerk wijzen we boven onszelf uit naar God. Hij schenkt ons een grote schat: geloof, vertrouwen, hoop. God daagt onze kerkgemeenschap uit om een bijdrage te leveren aan de "heelheid" van de schepping en de sjaloom voor mensen dichtbij, in de stad Eindhoven, maar ook wereldwijd.

Voorzitter:

Christof Francke    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel:040-2377115

Hebt u vragen of wilt u meewerken, neem dan contact met ons op.
Voor actueel nieuws, lees de nieuwsrubriek.

Afdrukken