Nu terugkijkend Thema bijeenkomsten

toekomst begint nu plaatje

De themabijeenkomsten hebben we dit jaar georganiseerd met de Johannesgemeente en de kerk van Son en Breugel-Sint Oedenrode. Het thema was ontleend aan het thema van de landelijke kerk: ‘de toekomst begint nu’. We hebben zes avonden (en middagen) rond dat thema bedacht. Bewust hebben we er voor gekozen om die avonden afwisselend in alle drie de kerken te laten plaatsvinden.

Nu terugkijkend kun je concluderen dat een avond in het eigen kerkgebouw meer mensen trekt van de betreffende gemeente. Misschien is dat logisch. De avond over ‘De kerk van de toekomst’ werd het beste bezocht, met meer dan dertig aanwezigen. Andere thema’s waren: ‘Toekomstbeelden in de Bijbel’, ‘Bewust (geen) vlees en zuivel eten’, ‘Zorg voor het klimaat-een geloofsartikel?’, en twee films rond het thema toekomst: ‘After Life’ en ‘The Biggest little farm’.

We gaan de bijeenkomsten nog nabespreken. Maar aan u en jullie alvast de vraag: het komend kerkenwerkseizoen op dezelfde manier verder met Eindhoven brede themabijeenkomsten of een andere aanpak?