Agenda Eindhoven-Zuid

agenda zuid

Instuif in 2023

Vanaf 19 januari zal er elke derde donderdagochtend van de maand weer een Instuifochtend zijn met lezing of activiteit. De ochtend start om 10.30 uur met koffie/thee en iets lekkers. Rond 11.00 uur begint de lezing/activiteit. Vanaf 12.00 uur staan verse soep en gezonde broodjes klaar en lunchen we samen.

Donderdagochtend 19 januari:
Alef Schippers, voorzitter van het bestuur van het Diaconaal Inloophuis, komt vertellen over het werk van Inloophuis ’t Hemeltje.

Donderdagochtend 16 februari: Kees de Heer neemt ons mee in de verkiezingen van de Provinciale Staten die in maart zullen plaats vinden.

Donderdagochtend 16 maart: Frederika van Veen zal ons begeleiden bij het maken van papiercollages, met Pasen als thema. De collages kunnen in kaartvorm gemaakt worden, zodat deze als paasgroet naar gedetineerden verzonden worden.

Donderdagochtend 20 april: Greet de Boer vertelt ons over de vormen waarin je een Levensverhaal kunt schrijven en wellicht maken we daar een start mee.

Van harte welkom, neem gerust een gast mee! Aanmelden (nodig) kan via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of telefonisch bij: Kea van Zweeden tel. 2120235, Margreet Damsma tel. 2113595 of Tinie Kämink tel. 2121253

xxxxx

Opener dan ooit, een boek over kansen voor de kerk

Start maandagavond 23 januari.

Tim Vreugdenhil, een predikant, schreef tijdens de corona lockdown een boekje over welke kansen hij in deze tijd ziet voor de kerk. Hij proeft de tijd, ziet trends en komt tot de conclusie dat de kerk daar goed op in kan spelen. Tegenover de diagnose van de zielsarmoede van deze tijd, een diagnose van iemand van buiten de kerk, stelt hij soulfood: zes thema’s die belangrijk zijn voor mensen van deze tijd. Het zijn thema’s die dichtbij het hart van kerk en geloof liggen.

Maar om ze te kunnen delen met anderen zal de kerk ‘opener dan ooit’ moeten worden. Tim Vreugdenhil reikt daarvoor een aantal mogelijkheden aan. Voor iedereen die de kerk een warm hart toedraagt is zijn boek vol inspiratie!

We bespreken het boek en kijken hoe het van invloed kan zijn op hoe wij als gemeente naar buiten treden.

Op vijf maandagavonden in januari en februari komen we samen in de Ontmoetingskerk. We beginnen op 23 januari, iedere avond duurt van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur.

Aanmelding kan bij:

Huiskamergesprekken en avondmaal

De Huiskamergesprekken zijn inmiddels voorbij, maar als u / jij er dit najaar niet bij bent geweest…..in het voorjaar komt er nog een serie. Het was fantastisch om in vele huiskamers zomaar aan tafel te kunnen aanschuiven en de meest heerlijke gerechten te eten. Het was interessant om in steeds nieuwe groepen te praten over de stellingen en vragen die letterlijk op tafel lagen: Nettie heeft een aantal tafellopers gemaakt met daarop het gespreksvoer.

Tijdens de Huiskamergesprekken - met als thema Aan Tafel - ging het ook regelmatig over het avondmaal. De gezamenlijke thema avond van de kerken van Eindhoven ging ook over het avondmaal, maar helaas kwamen daar bijna geen mensen op af. In onze gemeente hebben we het de laatste maanden er ook wat vaker over. Dat heeft te maken met het idee van de liturgiewerkgroep om eens te experimenteren met andere vormen: in de kring zitten, in de kring staan. Dat geëxperimenteer maakt de tongen los en dan gaat het ook al snel over wat jij zelf ervaart als belangrijk in de viering van de Maaltijd van de Heer.

In januari en februari wil de leiding van de Kinderdienst avondmaalscatechese gaan geven aan de kinderen. Die zullen dan begin maart actief meedoen aan de avondmaalsviering. Daarnaast wil ik in deze en de volgende nummers van SAMEN steeds een kort stukje schrijven over (de betekenis van) de Maaltijd van de Heer. Elk stukje zal vergezeld gaan van een bijdrage van een gemeentelid met wat voor diegene de betekenis is van de Maaltijd.

In een gemeente bijeenkomst later dit jaar willen wij als liturgiewerkgroep met u / jullie bespreken hoe wij verder gaan met de viering van de Maaltijd van de Heer.

Start vrijdag 3 februari

Gespreksgroep 25 tot ongeveer 55 jaar

We houden dit jaar een stamppotjesbuffet op de eerste twee vrijdagen in februari. Dus wil je nog aanschuiven, welkom! Het is een goede manier om kennis te maken met onze groep. Tijdens het eten liggen er kaartjes op tafel met vragen over hoe je geloof een rol speelt in je dagelijks leven.

In maart en april volgen er weer twee bijeenkomsten waarin we meer georganiseerd met elkaar in gesprek gaan. Elke maand in twee huiskamers, omdat het anders te vol wordt. Voor informatie, bel of mail of app Tjalling Huisman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0615695919

Start maandag 27 februari

De kracht van rust

De kracht van rust is winnaar van de prijs van het beste spirituele boek van 2021. De ondertitel van het boek is ‘8 tegendraadse lessen over werk en het goede leven’. Deze lessen willen je helpen om stilte en rust een grotere plaats te geven in je leven. De schrijfster, Mirjam van der Vegt, koppelt daarbij praktische handvatten aan inzichten uit de kloosterspiritualiteit en van een aantal voorbeeldfiguren.

Wij gaan met het boek aan de slag door gesprek, bezinning en stilteoefeningen. Dat doen we op een aantal maandagen van 20.00 tot 21.30 uur in de Ontmoetingskerk, Meerkollaan 3 in Eindhoven. De data zijn: 27 februari, 6, 13, 20, 27 maart en 3 april 2023.

Ds Tjalling Huisman begeleidt de avonden. Meer informatie kun je bij hem krijgen, je kunt je ook bij hem opgeven: 06 15695919 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma Bezinning en Groei 2022-2023

AGENDA OVERZICHT. lees meer