Kerkblad Samen december

samen maria december januari 2023

December, de maand waarin het kerstfeest wordt gevierd. Het decembernummer gaat over Maria. Bert Jan van Haarlem schrijft over Maria en hoe protestanten naar haar kijken. Wanneer dit artikel naast de column over Maria wordt gelegd krijgen we meer inzicht in de rol van Maria in de Katholieke kerk. En ook wat meer gevoel bij de rol van Maria voor ons.
Naast Maria staat Jozef. Suzanne Freytag zet Jozef naast Maria en probeert zijn rol in het kerstverhaal en in het leven van Jezus weer te geven.
Henk Grootjans verheugt zich op een Kerst met een grote groep familieleden. Ook schrijft hij een kort verslag van de AK vergadering van 16 november jl.
In de agenda veel aankondigingen voor activiteiten die de komende tijd gaan plaatsvinden. Niet alleen met Kerst, maar ook daarna. Dan gaat het onder meer over een filmavond op 6 januari in de Ontmoetingskerk en een nieuwe podcast ‘Ware woorden’ over de actualiteit van de vraag “Wat is waarheid?’.
Op het gebied van bezinning een vijftal artikelen. Twee artikelen zullen de komende maanden een vaste rubriek zijn. Bijbels Bijbellezen was de afgelopen maanden al te lezen en zal doorgaan. Nieuw is ’De maaltijd van de Heer’ die in elk geval tot en met het zomernummer te lezen zal zijn als onderdeel van het jaarthema ‘Aan tafel!’.
Het decembernummer is een nummer met veel kleinere artikelen waarvan de meeste ook op de website te lezen zijn. Lees er eens een aantal.

Namens de redactie,
Jaap Stooker