Wijkbulletin van zondag 29 januari 2023

wijkbulletine.01.jpg

Bulletin Eindhoven-Zuid

De dienst kan ook gevolgd worden of later bekeken worden op
pkn-eindhoven.nl/eindhoven-zuid-vieringen.

Zondag 29 januari Epifanie

We lezen de wonderlijke woorden die Jezus tegen zijn leerlingen uitspreekt op een berg. Hij prijst allerlei mensen zalig of gelukkig (Mattheus 5: 1 – 12). Hoor ik ook tot die gelukkige mensen?

Collecte: De collectie is voor Kinderen en Jongeren, Sirkelslag

Zondag 5 februari Epifanie

We vieren weer een dienst van Schrift en Tafel, we delen brood en druivensap met elkaar; en met iedereen die mee wil delen. De cantorij onder leiding van Marja Bottenberg zal weer zingen. Jullie zijn het zout van de aarde, jullie zijn het licht voor de wereld (Mattheus 5: 13 – 16).

Presentatie over Israël

Op woensdag 1 februari om 20.00 uur (inloop half acht) zal Aad Kamsteeg een presentatie verzorgen met als thema Israël, een natie herboren, het land van Abraham in Bijbels en politiek perspectief.

Hij doet dat in de Nederlands Gereformeerde Emmaüskerk in Eindhoven (Jan van der Wegestraat 2). De toegang is gratis.

We krijgen deze uitnodiging via Henk Bijl, die ons op Israëlzondag iets verteld heeft over The Tent of Nations, huis van vrede in de bezette Palestijnse gebieden.

Huiskamergesprekken

In maart en april zijn er weer Huiskamergesprekken AAN TAFEL. 

Weet je welkom en nodig ook een ander uit!

Gespreksgroep 25 tot ongeveer 55 jaar: stamppotjes

Op vrijdagavond 3 en vrijdagavond 10 februari gaan we samen eten en in gesprek over hoe je geloof een rol speelt in je dagelijks leven. We eten stamppotjes en het gesprek is dit keer informeel, er liggen kaartjes met vragen op tafel.

Wil je meedoen, welkom! Neem even contact op met ds Tjalling Huisman
06 15 69 59 19 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Achttienplus gespreksgroep

Zondag (29 januari) komen we weer samen. We gaan eten en in gesprek met ons gemeentelid Jannie Visscher. In het dagelijks leven is zij actief als landelijk voorzitter van de Socialistische Partij, ze is ook gemeenteraadslid in Eindhoven. Wat is de betekenis van haar geloof in haar politieke keuzes?

Wil je meedoen, app of bel Tjalling Huisman: 06 15 69 59 19.

Voedselbank.

Begin januari hebben we 25 items kunnen inleveren bij de Voedselbank aan de Kanaaldijk Noord. Ze waren er blij mee. Er is nog ruimte voor "verbetering". Het product voor de maand februari is soep en voor de maand maart groenten in blik. Het schema voor de producten voor de voedselbank hangt in de hal, op het prikbord onder de klok. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Terugblik op de instuif van 19 januari

Dit keer was de bevlogen voorzitter van “Het Hemeltje”, Alef Schippers, bij ons te gast.

Van zondag- tot donderdagmiddag  komen zo’n 30 tot 70 gasten langs voor een maaltijd of gesmeerde boterhammen, om de was te laten doen, te douchen of te kijken of er nog wat passende kleren voorhanden zijn. Daklozen, thuislozen en “bankslapers”, d.w.z. mensen die geen huis meer hebben maar wel een sociaal netwerk waar ze terecht kunnen, maken graag gebruik van de mogelijkheid om eens even rustig te slapen, een praatje te maken of – zoals nu in de winter- warm te zitten. En het leuke is dat een aantal gasten inmiddels is gepromoveerd tot coördinator, klusjesman of vrijwilliger!  Opmerkelijk is ook dat er geen beveiligers voor de deur staan, daarin was het Hemeltje zelfs gids voor andere organisaties voor dak- en thuislozen. Gebeurt er dan nooit wat? Ja hoor, maar een goed gesprek of een paar afkoeldagen zijn meestal genoeg om de onderlinge sfeer prettig te houden. Een ander opmerkelijk feit: het Hemeltje krijgt geen subsidie meer van de gemeente Eindhoven, omdat men de eigen gastvrijheidsregels belangrijker vindt dan de eisen die de gemeente stelt. Toch houden ze het hoofd financieel boven water met donaties,  legaten en kerkelijke bijdragen én natuurlijk door de vele vrijwilligers die  zorgen dat alles op rolletjes loopt. En zoals op veel plaatsen: vrijwilligers zijn er nooit genoeg, dus ga eens kijken of het iets voor je is. Voor een opleiding wordt gezorgd.

Margreet Damsma

Met vriendelijke groet,PGE wijkredactie Eindhoven-Zuidemail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.web: http://www.pkn-eindhoven.nl

 

Pin It

Afdrukken E-mailadres