Eindhoven-Zuid - Over ons

Waar vind ik de mensen en het gebouw?

Ontmoetingskerk Sonja Trapman, scriba
Ontmoetingskerk
Meerkollaan 3
5613 BS Eindhoven
Tel: 040-2437651
Secretaris/scriba
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 040-8424442

Kerkbeheer en verhuur Ontmoetingskerk
Vincent Valstar
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weekbulletin en kerkblad SAMEN
Eindhoven-Zuid Bulletin
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
SAMEN wijkredactie

Pastoraal team Eindhoven- Zuid:
Predidoop van teun boereboomkant van PG Eindhoven – Zuid,
Tjalling Huisman

Sinds juli 2020 ben ik predikant van de Protestantse Gemeente Eindhoven-Zuid. Daarvoor ben ik jarenlang als ‘domie’ verbonden geweest aan een streekgemeente van negen dorpen op het Groningse Hogeland. Mijn ambtsperiode ben ik begonnen in Velserbroek, vlakbij Haarlem. Maar voordat ik predikant werd, heb ik jarenlang godsdienst en levensbeschouwing gegeven op de middelbare school. Daar heb ik geleerd om te organiseren en hopelijk ook om dingen in begrijpelijke taal te vertellen.

Nu fiets ik zo’n beetje elke dag wel door de stad om iemand op te zoeken of voor een gespreksgroep of een overleg. Gestel, Meerhoven, Strijp, Stratum, Tongelre en zelfs Woensel – ik kan steeds meer straten en plaatsen vinden zonder dat google mij de weg influistert.

Wat ik belangrijk vind in mijn werk is met mensen wat te delen van het evangelie. Dat zie ik als iets wederzijds: vaak maken mensen mij blij door hun geloof en hun houding; en ik hoop dat ik mensen ook blij maak door goed te luisteren en soms een woord van geloof of hoop of liefde te delen.

In het bijzonder wil ik mij richten op de jongeren (van 18 tot 25 jaar) en de middengroep (25 jaar tot ongeveer 55). Toen ik naar Eindhoven kwam is mij ook gevraagd daar mijn focus te leggen. Dat is niet zomaar: ik zie het als iets dat op mijn weg ligt om juist met deze groepen gesprekken te voeren over wat geloof voor je betekent, wat je leven zin geeft, hoe je de kerk ervaart, wat goed leven voor je inhoudt; dat soort vragen. Maar dat betekent niet dat ik geen aandacht heb voor degenen die niet tot deze leeftijdsgroep horen. Zeker niet: voor iedereen, van jong tot oud, wil ik er graag zijn.

Ik woon in Stratum samen met mijn geliefde aan de Heezerweg 229 en vind het leuk om af en toe van daaruit een stukje te gaan rennen. Van de Heezerweg richting Gijzenrooi of een rondje Geldrop. Maar even graag trek ik mijn wandelschoenen aan om ergens een stevige wandeling te maken. In de stad zit ik graag op een terras of ga naar film of theater. En ik hou van lezen, natuurlijk lees ik boeken uit mijn vakgebied maar ook graag Nederlandse en buitenlandse literatuur.

Ik vind het leuk mensen te ontmoeten en met hen te praten over geloof en zingeving. Daarbij staat de ontmoeting centraal, en niet mijn agenda. Ik geloof dat kerk daar gebeurt waar mensen elkaar ontmoeten, in gesprek gaan, er voor elkaar zijn. Als je / u kennis wilt maken, als je / u mij wilt spreken, als je met iets rondloopt dat je in een vertrouwelijk gesprek wilt vertellen - bel / mail / app mij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 15 69 59 19

Graag tot ziens! ds Tjalling Huisman

Hoe ziet de organisatie er uit? Klik op de wegwijzers.

Pastoraat Leren&Vieren Diaconaat Jeugdwerk Communicatie Beheer Organogram Eindhoven-Zuid

Pin It

Afdrukken E-mailadres