• a
  • Eindhoven-Zuid

wijkgemeente Eindhoven-Zuid

Corona maatregelen

In het kader van de huidige regeringsmaatregelen rondom Corona gelden rond de vieringen en bijeenkomsten in ons kerkgebouw vanaf 27 juni alleen nog de afstands en hygiene maatregelen. Dat betekent dat we met meer mensen kunnen vieren, maar ook dat we vanwege de beschikbare capaciteit en de vereiste afstand nog steeds te maken hebben met beperkingen. Zo drinken we nog geen koffie na de dienst en is er nog steeds de vraag aan u zich op te geven voor bezoek aan de kerkdienst. Dit kan vanaf 27 juni bij Thijs Schneider.

We gaan daarnaast door met het streamen van de diensten. De link naar de online dienst vindt u onder 'vieringen'.

Introductie

De wijkgemeente Eindhoven-Zuid kenmerkt zich door een grote diversiteit in persoonlijke geloofsbeleving van traditioneel tot vrijzinnig, zowel in inhoud als in vorm. De gemeente is gericht op de wereld om ons heen. Een groot deel van de gemeente zoekt steeds naar vernieuwing van woorden om de geloofsbeleving aan te laten sluiten bij de uitdagingen die deze tijd stelt aan de mensen in het algemeen en de gelovigen in het bijzonder.

Samenkomen, ontmoeten en delen vanuit geloofsbeleving vormen de kern van ons gemeente-zijn. De eredienst vervult daarbij een “centrale” rol in onze kerkelijke gemeenschap. We ontmoeten elkaar ook in de jaarlijkse cyclus van huiskamergesprekken, en in gespreksgroepen en leerhuizen georganiseerd rondom geloof gerelateerde thema’s. Op de pagina bezinning kunt u lezen over de inhoud van ons gespreksprogramma. Ook het "omzien naar elkaar" en de "vragen in de samenleving dichtbij en wereldwijd" hebben blijvend onze aandacht.

In de kerk wijzen we boven onszelf uit naar God. Hij schenkt ons een grote schat: geloof, vertrouwen, hoop. God daagt onze kerkgemeenschap uit om een bijdrage te leveren aan de "heelheid" van de schepping en de sjaloom voor mensen dichtbij, in de stad Eindhoven, maar ook wereldwijd.

Voorzitter:

Tel:040-2377115

Hebt u vragen of wilt u meewerken, neem dan contact met ons op.
Voor actueel nieuws, lees de nieuwsrubriek.
(Facebook en Twitter zijn op dit moment niet actueel vanwege vacature.)