Brabant voor Moldavië

moldaviëBrabant voor Moldavië: Dit is een samenwerkingsverband van een aantal Brabantse gemeenten die 4 projecten van Kerk in Actie in het armste land van Europa ondersteunen. Die armoede in dat land heeft
onder meer tot gevolg dat veel volwassenen proberen werk te vinden in het buitenland en dat jongeren wegtrekken uit het land.

Op dinsdag 18 februari is er in de Ontmoetingskerk een avond waarop u meer te weten kunt komen over Moldavië, de problemen die het land heeft, de 4 projecten en hoe wij de inwoners van dit land kunnen ondersteunen. Een avond vol informatie met filmpjes en verhalen. Een jonge Moldavische vrouw die in Nederland studeert zal vertellen over haar land, wat zij zelf ervaart en de dilemma’s waar ze mee worstelt. Er is volop gelegenheid om met haar in gesprek te gaan; ze verstaat goed Nederlands en spreekt het ook! In de filmpjes laten we de projecten in Moldavië zien. Projecten voor kinderen, jongeren en hulpbehoevende ouderen, aan wie praktische zorg wordt gegeven en oog is voor pastorale aandacht en begeleiding.
Iedereen is van harte uitgenodigd. We beginnen om 20:00 met koffie, thee en zelfgebakken Moldavische koekjes, en we besluiten de avond rond 21:45. Er is gelegenheid om wijn en honing uit Moldavië te kopen.
Met uw aankoop steunt u meteen de projecten in Moldavië. U hoeft zich niet van te voren op te geven, maar dat mag natuurlijk wel. Meer weten? Dan kunt u Ruurd Osinga / Wim Wiggers (Johanneskerk), Dikkie Verburg (Adventskerk) of Antje Dekker (Ontmoetingskerk) benaderen.

In februari zijn er nog 2 uitzendingen van EO Metterdaad over Moldavië, welke opgenomen zijn bij Kerk in Actie partners in Moldavië :

zaterdag 15 februari NPO2 om 17.10 uur met herhaling op zondag 16 februari NPO2 om 12.00 uur

zaterdag 22 februari NPO2 om 17.10 uur met herhaling op zondag 23
februari NPO2 om 12.00 uur