Amnesty

amnesty international

Amnesty International: Er zijn weer voorbeeldbrieven die u kunt sturen naar regeringsleiders van landen waar de rechten van deze mensen ernstig worden geschonden. De voorbeeldbrieven worden per e-mail mee gestuurd met de wijkbrief.
Iran: De Duits-Iraanse politieke activist JAMSHID SHARMAHD kan in Iran de doodstraf krijgen na een uiterst oneerlijk proces. Sharmahd wordt sinds juli 2020 vastgehouden op een onbekende plaats, zonder contact met een advocaat. Hij mocht onlangs kort met zijn familie bellen. Hij vertelde dat hij gemarteld werd en in een kleine cel zit opgesloten waar hij nog geen twee stappen kan zetten. Hij maakte een website voor de oppositiegroep KINGDOM ASSEMBLY OF IRAN. Daarop stonden berichten over aanvallen met explosieven in Iran, waarvoor de groep zegt verantwoordelijk te zijn. Sharmahds familie ontkent dat hij iets met de explosies te maken heeft.
Saudi-Arabië: JAAFAR MOHAMMAD SULTAN en SADEQ MAJEED THAMER kunnen in Saudi-Arabië elk moment
geëxecuteerd worden. De twee Bahreinse Sjiitische mannen werden in 2021 veroordeeld tot de dood na een oneerlijk proces. Beiden zeggen te zijn gemarteld. De sjiitische gemeenschap In Saudi-Arabië wordt hevig onderdrukt. Dit is vooral te zien aan de strenge gevangenisstraffen en doodvonnissen die aan hen worden opgelegd.
Verenigde Staten: TOFFIQ AL-BIHANI en 35 andere mannen zitten soms meer dan 20 jaar in de Amerikaanse militaire gevangenis Guantánamo Bay. Ze zitten daar in verband met de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Maar niemand van hen is aangeklaagd, niemand is voor de rechter gekomen, velen zijn gemarteld. Toffiq en alle andere 35 gevangenen moeten weggehaald worden uit Guantánamo Bay. Ze moeten óf naar een ander land gebracht worden waar hun rechten beschermd zijn, óf een eerlijk gerechtelijke procedure krijgen. Daarna moet Guantánamo dicht. Voorgoed.
 Amnesty – persoonlijke oproep: Sinds 1989 verzorg ik de maandelijkse voorbeeldbrieven van Amnesty. Daarvoor was ik lid van de schrijfgroep vanuit de Morgenster en schreven we brieven aan regeringen van landen waar mensenrechten niet gerespecteerd werden. Dat werk heeft echt mijn hart en hoort ook helemaal in een kerk thuis: opkomen voor mensen aan wie onrecht wordt gedaan, is een van de christelijke deugden, overigens ook buiten de kerk erkend. In de loop der tijd heb ik dit werk samen
gedaan met verschillende maatjes. Het is beslist nodig om dit werk met zijn tweeën te doen; wanneer een van ons uitvalt, kan de ander de klus nog altijd klaren. Ook kunnen we de taken splitsen. Mijn laatste maatje, Carolina Fieret, heeft helaas een ander kerkelijk thuis gekozen, onder meer door problemen om met het Openbaar Vervoer de Johanneskerk te bereiken. Zelf ben ik niet meer de jongste en ook niet de gezondste. Het werk op de computer lukt mij nog wel, maar voor de rest is dringend iemand nodig die mee wil werken en het eventueel later kan overnemen. Denk er eens over, kom eventueel eens praten.
Alsjeblieft, laat me deze klus niet alleen doen. Mirjam Thomsen, Cliostraat 193, 5631 HE Eindhoven, emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 06 - 40 10 43 15

Pin It

Afdrukken E-mailadres