Johannesgemeente pastoraat

LUCHTHAVENPASTORAAT

vliegveld 3Op Eindhoven Airport bevindt zich een gebedsruimte. Deze gebedsruimte is ingericht door de Raad van Kerken van Eindhoven in samenwerking met de Fatihmoskee, en het Interreligieus Platform. Ieder die daar voorbij komt, en een moment van rust zoekt, die stilte zoekt, die wil bidden of mediteren is daar van harte welkom. Ds Mirjam van Nie is regelmatig aanwezig, om de ruimte bij te houden, en er zijn vele boeiende ontmoetingen.

Pastoraatsgroep Johannesgemeente

De werkgroep ontplooit initiatieven op basis waarvan het pastoraat gestalte kan krijgen. Zij stimuleert activiteiten, die aan vormen van gemeenteopbouw gestalte geven door middel van het organiseren van pastorale thema-avonden. Ook onderhoudt ze minstens eenmaal per jaar contact met de verschillende sectieteams.

Voorzitter: Kirsten Wuijster tel. 8795522
Secretaris: Marina van Silfhout-Bezemer tel. 2426872
ouderling: Ineke Nieuwenhuizen tel. 2438704

Welkomstgroep

De leden van de welkomstgroep heten de kerkgangers op zondagochtenden en op feestdagen welkom in de kerk. Daarbij wordt er op gelet of er gasten zijn die nadere informatie willen. Ook wordt ervoor gezorgd dat de wijkbrief en zo nodig een liturgie wordt uitgedeeld en wordt kerkgangers verteld welke liedboeken nodig zijn.

Contactpersoon: Annette Buitenhuis tel. 0612392751

Koffiedrinken na de dienst

Na de kerkdienst wordt er koffie, thee en limonade geschonken om elkaar te ontmoeten.
Het koffieschenken wordt gedaan door gemeenteleden.
Contactpersoon:

Hannie Meijer

tel. 2410633

Contacten met de Grote Beek
Op verzoek worden nieuw ingekomenen en hen, die voor langer durende verpleging in ‘De Grote Beek’ zijn opgenomen, bezocht
Contactpersonen:
mw. G. v.d. Pijl
tel. 2621624
mw.ds.Inkeri Hyvärinen tel. 2970619

De Landrijt
In verpleeghuis De Landrijt, Drosserstraat 1, wordt op zaterdagochtend om 10.30 uur een oecumenische viering gehouden.

Contactpersoon: Willy Demper tel. 2424140

Contacten met Lunet zorg
Sinds 2019 ben ik als geestelijk verzorger werkzaam bij Lunet zorg. Een keer per jaar is er een gezamenlijke dienst in de Johanneskerk om de band tussen Lunet zorg en de PGE tot uitdrukking te brengen.

Samen met collega’s verzorg ik wekelijks een viering in de kapel op locatie Eckartdal, Nuenenseweg 1 te Eindhoven op zaterdag om 19.00 uur.

Voor vragen ben ik bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Mocht u hier meer informatie over willen, dan kunt u met mij contact opnemen.

Raymond Volgers             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       06-46428916

ZIEKENPASTORAAT
Máxima Medisch Centrum Veldhoven/Eindhoven
U kunt telefonisch rechtstreeks contact leggen met de geestelijke verzorging op  8889582.
Voor de kerkdiensten in MMC-Veldhoven dient u SAMEN te raadplegen.
Wilt u, indien u in het ziekenhuis bezoek wenst van uw wijkpredikant, dit aan hem (laten) doorgeven?

Geestelijk verzorgers:

mw. E. Enderlé       e.enderlé@mmc.nl