zondag 29 januari 2023

wuijster ds kirsten wit

VANDAAG:

Gelezen wordt: 1Korinthe 1: 18 - 31 én Matheus 5: 1 - 12

Thuis kunt u de kerkdienst volgen op het volgende adres:

Degenen die de kerkdienst niet kunnen of willen bijwonen worden verzocht hun collectebijdrage over te maken naar de collecterekening: NL47 RABO 0373 7186 75 ten name van PGE collecten met vermelding van de kerk (JK=Johanneskerk), het collectedoel en de datum.

VOEDSELBANK:

In de maand januari worden er weer in de Johanneskerk producten ingezameld voor de voedselbank. Voor januari is HOUDBARE MELK het product van de maand voor de Voedselbank. U kunt deze inleveren in het krat in de hal van de kerk.
De Voedselbank wil ook graag lege eierdozen voor 6 eieren. De eierdozen voor 12 eieren zijn niet bruikbaar omdat die bij het doorknippen niet stevig genoeg meer zijn

Toegankelijkheid en autodienst:
Kinderoppas en Kinderdienst en Jeugdkerk
Wijkbrief en koffiedrinken na de dienst

Toegang, horen en zien
De Johanneskerk is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over een ringleiding in de kerkzaal. Voor slechtzienden zijn er grootletterliedboeken en -liturgieën beschikbaar. U kunt zich bij binnenkomst hiervoor wenden tot de gastvrouw of gastheer.

Doop en Maaltijd van de Heer
Aanvraag voor een doop kunt u bij één van de wijkpredikanten doen.
De viering van de Maaltijd van de Heer vindt op de eerste zondag van de maand plaats. Voor gemeenteleden die aan huis gebonden zijn, bestaat er gelegenheid om op verzoek de Maaltijd van de Heer thuis te vieren. De predikant komt dan met de dienstdoende ouderling en diaken na afloop van de kerkdienst bij u thuis.

Lectoren
Er is een groep mensen die bij toerbeurt het Bijbellezen verzorgt in de Johanneskerk.

Kinderoppasdienst
Iedere zondag is er tijdens de ochtenddienst kinderoppas voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
In een speciaal voor hen ingerichte ruimte kunnen zij onder toezicht van een gemeentelid spelen. Er is een box aanwezig voor de allerkleinsten en allerlei speelgoed voor de peuters.

Kinderdienst
zie onder Jeugd

Jeugdkerk

Autodienst
Voor de wekelijkse zondagsdiensten kunnen ouderen op verzoek gehaald en gebracht worden.

Bloemendienst
Tijdens de vieringen staan er bloemen in de kerk die naar ouderen, zieken of andere gemeenteleden worden gebracht.

Wijkbrief
Voor elke zondag wordt een "Kijk in de Wijk" opgesteld, die aan het begin van de kerkdienst wordt uitgereikt. Hierin staan wetenswaardigheden die de gemeente aangaan. Als U de wijkbrief per e-mail wilt ontvangen, geeft u zich dan op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt uw kopij voor de wijkbrief inleveren, vóór donderdag 19.00 uur, bij voorkeur per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of op het adres: Mercuriuslaan 1b 5632EE Eindhoven.
De kopij moet als WORD document worden aangeleverd. Tekst in PDF formaat wordt niet opgenomen.
Wilt u bij aanlevering van kopij per email als onderwerp de datum van plaatsing opgeven!

Contactpersonen:
Maarten Meijering tel. 2415870
Henk Fioole tel. 2912214
Meine Huizenga tel. 2527196

Koffiedrinken na de dienst
Na de kerkdienst wordt er koffie, thee en limonade geschonken om elkaar te ontmoeten. Het koffieschenken wordt gedaan door gemeenteleden.
Contactadres:

Koffie Inloop: Iedere donderdagochtend van 10 - 12 uur (m.u.v. christelijke en algemene feestdagen). U bent van harte welkom! De kerk is ook voor niet-gemeenteleden open, dus vraag gerust uw buren of andere belangstellenden mee. U hoeft zich hiervoor niet van te voren op te geven. We hopen u weer te zien! Namens de gastheren en -vrouwen, Janneke van Wijk, Chiel en Gonny van der Pijl.

Vieringenberaad Johannesgemeente
Het vieringenberaad houdt zich bezig met de vormgeving van de liturgie en is hierin adviesorgaan van de kerkenraad.
Contactpersonen: