zondag 2 augustus 2020

Naar aanleiding van de verruiming van de corona maatregelen is een aangepaste openstelling mogelijk. (Zie hiervoor het nieuwsitem.)

De kerkdienst van deze zondag is niet alleen via het internet te volgen, maar ook met een beperkt aantal gemeenteleden.

Deze zondag gaat ds. Bert Jan van Haarlem voor:

haarlem ds bert janVandaag: Het verhaal van de vijf broden en de twee vissen is een bekend en geliefd evangelieverhaal. Het wordt graag gehoord en gelezen: er is genoeg brood voor iedereen. Het doet denken aan het manna in de woestijn en aan grazige weiden. Er is rust en ontspanning. Bij Nehemia en in Psalm 78 klinkt de geschiedenis van Israël mee. We horen over het brood in de woestijn. Het is een teken van Gods goedheid. Het gedrag van Zijn volk is daar soms het tegendeel van… Hoe kijken wij aan tegen wat wij ontvangen en hoe gaan wij om met wat wij kregen? Vragen die nooit hun betekenis verliezen!

Deze dienst is een samenwerking van de Johannesgemeente in Eindhoven en de gemeenten van Sint Oedenrode en Son & Breugel.

of  ga daarvoor naar "www.kerkdienstgemist.nl". Selecteer "provincie brabant " dan "gemeente Eindhoven" dan "Johannesgemeente". U kunt dan rechtstreeks de kerkdienst volgen op zondagmorgen van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur. Maar daarna kunt u (vanaf maandag) de dienst ook nog een paar weken bekijken.

Voor meer informatie kunt u onderstaande links kiezen:

Wijkbrief

Toegankelijkheid en autodienst:
Kinderoppas en Kinderdienst en Jeugdkerk
Wijkbrief en koffiedrinken na de dienst

(Zie ook de rubriek NIEUWS i.v.m. de Corona maatregelen)

Toegang, horen en zien
De Johanneskerk is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over een ringleiding in de kerkzaal. Voor slechtzienden zijn er grootletterliedboeken en -liturgieën beschikbaar. U kunt zich bij binnenkomst hiervoor wenden tot de gastvrouw of gastheer.

Doop en Maaltijd van de Heer
Aanvraag voor een doop kunt u bij één van de wijkpredikanten doen.
De viering van de Maaltijd van de Heer vindt op de eerste zondag van de maand plaats. Voor gemeenteleden die aan huis gebonden zijn, bestaat er gelegenheid om op verzoek de Maaltijd van de Heer thuis te vieren. De predikant komt dan met de dienstdoende ouderling en diaken na afloop van de kerkdienst bij u thuis.

Lectoren
Er is een groep mensen die bij toerbeurt het bijbellezen verzorgt
in de Johanneskerk.
coordinator:

Kinderoppasdienst

Iedere zondag is er tijdens de ochtenddienst kinderoppas voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
In een speciaal voor hen ingerichte ruimte kunnen zij onder toezicht van een gemeentelid spelen. Er is een box aanwezig voor de allerkleinsten en allerlei speelgoed voor de peuters.

Kinderdienst
zie onder Jeugd

Jeugdkerk
zie onder Jeugd

Autodienst
Voor de wekelijkse zondagsdiensten kunnen ouderen op verzoek gehaald en gebracht worden.

Bloemendienst
Tijdens de vieringen staan er bloemen in de kerk die naar ouderen, zieken of andere gemeenteleden worden gebracht.

Wijkbrief
Voor elke zondag wordt een "Kijk in de Wijk" opgesteld, die aan het begin van de kerkdienst wordt uitgereikt. Hierin staan wetenswaardigheden die de gemeente aangaan. Als U de wijkbrief per e-mail wilt ontvangen, geeft u zich dan op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt uw kopij voor de wijkbrief inleveren, vóór donderdag 19.00 uur, bij voorkeur per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of op het adres: Mercuriuslaan 1b 5632EE Eindhoven.
De kopij moet als WORD document worden aangeleverd. Tekst in PDF formaat wordt niet opgenomen.
Wilt u bij aanlevering van kopij per email als onderwerp de datum van plaatsing opgeven!

Contactpersonen:
Maarten Meijering tel. 2415870
Henk Fioole tel. 2912214
Meine Huizenga tel. 2527196

Koffiedrinken na de dienst
Na de kerkdienst wordt er koffie, thee en limonade geschonken om elkaar te ontmoeten. Het koffieschenken wordt gedaan door gemeenteleden.
Contactadres:

Vieringenberaad Johannesgemeente
Het vieringenberaad houdt zich bezig met de vormgeving van de liturgie en is hierin adviesorgaan van de kerkenraad.
Contactpersonen: