Pastoraat bij Kruispunt

In het kort gezegd verstaan wij onder pastoraat: BETROKKENHEID, BETROUWBAARHEID en BIDDEN VOOR ELKAAR. Deze gaven/talenten/taken zijn uiteraard bedoeld voor ieder gemeentelid en gelukkig werkt dat ook zo bij ons in de gemeente. Maar naast dit zogenaamde basispastoraat zijn er ook specifieke vragen en noden waar wij ons op toe willen leggen zodat iedereen mee kan doen met de opbouw van de gemeente. Kortom: we willen tot een zegen zijn voor elkaar zodat anderen ook weer een zegen kunnen zijn! Geef gerust uw mening door over dit belangrijke onderwerp.

startweekend 2014 groepsgesprek

Kruispunt heeft een pastoraatgroep die bestaat uit een aantal gemeenteleden. Het pastorale team probeert een luisterend oor te zijn voor iedereen die vragen, zorgen of problemen heeft op wat voor gebied dan ook. Vanuit een Bijbelse visie (omzien naar elkaar) hopen we dat we iets mogen betekenen voor u allemaal.

Regelmatig bespreken we de vraag ‘Wat is pastoraat?’.
Veranderingen in de samenleving werken door tot in het hart van de kerk en wij merken dat. We constateren bijvoorbeeld toenemende eenzaamheid. Daarnaast zijn er vragen van jong en oud op het gebied van huwelijk en gezin, opvoeding, samenwonen en andere belangrijke onderwerpen.

Leden van de pastoraatgroep zijn altijd aanwezig tijdens de kerkdienst op zondagochtend en herkenbaar aan hun badge. Spreekt u ze gerust aan om ervaringen te delen en/of te bidden. Bij de ingang van de kerk staan ook altijd gastvrouwen/-heren om u te ontvangen voelt u zich vrij om hen ook aan te spreken.

Wilt u in gesprek met ons of meer informatie neem dan gerust contact met ons op.