Lid worden

Heb je een mooie ervaring opgedaan in een kerk in Eindhoven? Heeft God voor jou betekenis en wil je je geloof delen? Voel je je thuis bij de mensen in de gemeente? Dan kun je je aansluiten bij een kerkelijke gemeente door lid te worden. Elke kerkelijke gemeente is blij als je er bij komt.

Waarom lid worden?
Wat de kerk uniek maakt is dat de kerk een plek is waar tegelijk de verbinding onderling tussen mensen, en de verbinding met God centraal staan. Gemeenteleden zetten zich samen in voor het reilen en zeilen van de gemeente. Een hoger doel van de gemeente is om te werken aan een betere wereld. Mensen die naar elkaar omzien en lief en leed delen. Mensen die geld en steun geven aan medemensen in nood. Mensen die oog hebben voor de wereld als schepping van God. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk aspect.

Wat is lid worden?
Door lid te worden van de kerk geef je aan dat je met de mensen van de kerk je geloof wilt delen. De leden van de gemeente ontmoeten elkaar. Zij houden elkaar op de hoogte van hoogte- en dieptepunten van hun levens en zij zetten zich samen in voor een wereld waar het goed wonen is.

Hoe en waar kun je lid worden?

Wat kost het om lid te worden?
De kerk kan niet bestaan zonder de inzet van mensen. Niet zonder vrijwilligers en niet zonder financiële bijdragen. Daarom vragen wij een bijdrage naar draagkracht maar tevens op basis van solidariteit en verantwoordelijkheid. U wordt vrijwillig kerklid, maar dan verwachten we ook dat u zult meewerken aan het in stand houden van die kerk. Natuurlijk houden we rekening met mensen die geen bijdrage kunnen leveren.
Wilt u hierover meer weten dan kunt u bij het kerkelijk bureau meer informatie krijgen over welke bijdrage van u wordt verwacht. Lees ook over doneren en geldwerving.

Pin It

Afdrukken E-mailadres