Viering Johannesgemeente

Elke zondag is er om 10.00 uur een viering in de kerk. Voor de vieringen laten onze predikanten zich leiden door het oecumenich leesrooster. 
Na de dienst is er gelegenheid tot ontmoeting met koffie, thee en limonade.

Details van de dienst van deze Zondag vindt U als U klikt op de Ochtenddienst van de Johanneskerk in de rechterkolom van deze pagina

De Johanneskerk is toegankelijk voor rolsotelen en beschikt over een ringleiding in de kerkzaal. Voor slechtzienden zijn er liturgieën met een grootlettertype beschikbaar. U kunt zich bij binnenkomst hiervoor wenden tot de gastvrouw of gastheer. Daarnaast is het mogelijk om de presentatie van de dienst, met hierin de teksten en liederen die gezongen worden digitaal te verkrijgen, zodat deze op eigen tablet of telefoon gevolgd kan worden.


Kerkdienst digitaal volgen

Diensten in de Johanneskerk kunt U op zondagmorgen bijwonen op zondagmorgen van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur. Ook is het mogelijk de dienst op de genoemde tijd rechtstreeks online te volgen via: 

https://kerkdienstgemist.nl/stations/1470/events
OF
ga naar "www.kerkdienstgemist.nl". Selecteer "provincie Brabant", vervolgend "gemeente Eindhoven" en daarna "Johannesgemeente".

Ook na de zondag kunt u (vanaf maandag) de dienst ook nog een paar weken bekijken.

Degenen die de kerkdienst via de computer volgen worden verzocht hun collectebijdrage over te maken naar de collecterekening:
NL47 RABO 0373 7186 75
ten name van PGE collecten met vermelding van de kerk (JK=Johanneskerk), het collectedoel en de datum. 

 

Voedselbank

Ook deze maand worden er in de Johanneskerk producten ingezameld voor de voedselbank. Het product van de maand vindt U onder nieuws. Lege eierdozen, ook voor 12 stuks, zijn nog steeds zeer welkom. U kunt de artikelen inleveren in de kerk in de krat naast de ingang van de garderobe. Hartelijk dank namens de diaconie.
 

Cantorij

De Cantorij is al jaren actief om de gemeentezang te ondersteunen en om iets nieuws te laten horen. Bij bijzondere kerkdiensten zorgt zij zo’n acht maal per jaar voor extra muzikale invulling. Komt U deze enthousiaste groep zangers versterken?  De sfeer op de oefenavond is prima en nieuwe zangers en zangeressen zijn altijd welkom. Het oefenen vindt plaats in de Johanneskerk op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.
Cantor: Els Kiesewetter els@kiesewetter.nl tel. 040-2485061
 

terug

Agenda

Ochtenddienst Ontmoetingskerk

zo 10 dec 2023 om 09.00 uur

Ochtenddienst Johanneskerk

zo 10 dec 2023 om 10.00 uur

Ochtenddienst Kerk in Son

zo 10 dec 2023 om 10.00 uur

Ochtenddienst Kruispunt

zo 10 dec 2023 om 10.00 uur

Avonddienst Kruispunt

zo 10 dec 2023 om 19.00 uur

Werkgroep Toekomst van de Kerk

De presentatie over de stand van zaken van de werkgroep Toekomst van de Kerk kunt u hier downloaden

Update Plaatselijke Regeling

Er is een nieuwe versie van de Plaatselijke Regeling van de PGE. Deze kunt U downloaden van de Web pagina van de Kerkrentmeesters