Wie Wat Waar


Waar vind ik de mensen en het gebouw?

Ontmoetingskerk
Meerkollaan 3
5613 BS Eindhoven
Tel: 040-2437651

Secretaris/scriba
mevr. Sonja Trapman
Tel: 040-8424442

Kerkbeheer en verhuur Ontmoetingskerk
Vincent Valstar
mail: v.valstar@ziggo.nl

Welke wijken behoren tot de wijkgemeente Eindhoven-Zuid?
Hier onder een  plattegrond.

 
 Meerhoven
 Strijp
 Gestel
 Stratum
 Tongelre
 Centum ( ten zuiden van de spoorlijn)

 
Pastoraal team Eindhoven- Zuid:

 

Predikant van PG Eindhoven – Zuid, vacant.


 
 Op30 juni 2024 heeft onze predikant Tjalling Huisman afscheid van ons kerkgemeenschap genomen.
 Hij heeft het ambt aanvaart in Egmond aan Zee.

 
Een kennismaking met kerkelijk werker Lieuwe Wijbenga

Beste lezer,

Vanaf 1 september 2023 ben ik de nieuwe kerkelijk werker in de Wijkgemeente Eindhoven-Zuid. Op verschillende momenten en manieren zullen we gaan kennismaken en elkaar ontdekken. In deze editie van het kerkblad Samen een eerste kennismaking. Zie het als een opmaat naar verdere ontmoetingen en gesprekken.

Oorsprong:

Mijn wieg stond in het Friese en Bildtse Sint Annaparochie. Daar heb ik 37 jaar gewoond. Opgegroeid als jongste in een gezin van 4 kinderen. Allemaal muzikaal. Als kind voetbalde ik graag. Inmiddels is de racefiets mijn lievelingssport. Via de Basisschool, de Mavo en MBO kwam ik uiteindelijk op het HBO terecht. Geschiedenis had (en heeft) mijn interesse, maar leraar worden zat er niet in. Daarna theologie gestudeerd. Dat slaagde wel. In 2011 mijn diploma gehaald, in augustus 2012 begonnen in mijn eerste gemeente als kerkelijk werker. Na Minnertsga, Tzummarum-Firdgum en Veldhoven is Eindhoven-Zuid mijn vierde gemeente.

Doel:

Luisteren is het belangrijkste wat ik geleerd heb op de opleiding. Dat is een heel leerproces, wat nooit eindigt. Ik hoop hierin te blijven groeien en mezelf ontwikkelen. Daarin is dienstbaarheid belangrijk. Ik probeer me open te stellen voor de verhalen van mensen. Aandacht voor de persoonlijke levenservaringen. Aandacht voor de ervaringen die boven ons uitstijgen. Dat we ook van elkaars levenservaringen mogen leren.

Zin:

Ik ervaar het werkzaam zijn in de functie van kerkelijk werker als zinvol. Het geeft mij voldoening om van betekenis te zijn. Werkzaam zijn binnen een Protestantse Gemeente geeft mij de kans om alle talenten die ik heb mogen ontvangen om te zetten in actie. In het vergaderen, organiseren, spreken en luisteren, voorgaan, meegaan, muziek maken, afremmen, prikkelen, humor, ontspanning, door er te zijn, te bemoedigen en te zegenen. Ik voel en weet mij gezegend om dit alles te kunnen en mogen doen.

 

terug