Kerkblad Samen 

SAMEN is het kerkblad voor gemeenteleden van de gehele Protestantse Gemeente Eindhoven (PGE) en verschijnt 10 keer per jaar. Het kerkblad wil een bron van toerusting en inspiratie zijn, en de lezers stimuleren met elkaar het geloofsgesprek aan te gaan. Daarom biedt SAMEN naast informatie over PGE-brede activiteiten en berichten uit de wijkgemeenten ook beschouwingen over theologische onderwerpen en actuele thema’s

 

 

Download kerkblad SAMEN

U kunt recente nummers van het kerkblad Samen hier downloaden :
Samen Februari 2023
Samen Maart 2023
Samen April 2023
Samen Mei 2023
Samen Juni 2023
Samen Juli/Augustus 2023
Samen September 2023
Samen Oktober 2023
Samen November - December 2023

Laatste nummer Samen

 

Kerkblad Samen november - december 2023

Het thema van dit nummer is gericht op de tijd voor Kerstmis: Advent. Het hoofdartikel gaat in op de verwachting van het kind; de Morgenster die de nieuwe dag aankondigt. De morgen komt, maar nog is het nacht. Het kind dat we verwachten komt in de bijeenkomsten op 20 en 22 november in het kader van het jaarthema ook aan de orde. Hier wordt gesproken en nagedacht over wat er nu zo buitengewoon boeiend en relevant is aan Jezus.
Het jaarthema komt ook naar voren in rubriek Platform. Hier gaat het om alles wat er zit tussen “ik geloof het wél” en “ik geloof het zo langzamerhand niet helemaal meer”.
Op de achterkant van de jongeren gaat het over de kern van de boodschap van Jezus: een goed mens zijn voor anderen.
Verder zijn er in november nog een flink aantal activiteiten zoals: twee avonden van de Bijbelacademie, de gemeenteavond van de PGE op 15 november; de Evensong in de Cathrien; Joachim en Anna en Mediteren in Adventstijd.

Redactie SAMEN